Survivallen met Flapjacks

Outdoor voeding:

Flapjack op de top van de Kilimanjaro

Trek jij binnenkort de wilde natuur in maar wil je wel lekker blijven eten? Dat kan met de Dorset Flapjack. Deze havermout reep levert je de broodnodige energie tijdens het bedwingen van een machtige berg, een meerdaagse mountainbiketocht óf terwijl je aan het survivallen bent in de prachtigste onherbergzame gebieden.

Een Flapjack is een reep van maar liefst 120 gram, vol met al het goede van havermout: complexe koolhydraten, vezels, ijzer en vitaminen. De koolhydraten in een Flapjack verteren langzamer, waardoor hij langdurig energie levert en geen piek in je bloedsuiker veroorzaakt. Een reep bevat ong. 500 calorieën en geeft dus genoeg energie voor meerdere uren! Er zijn 15 verschillende smaken waardoor er genoeg te variëren is onderweg. Meer weten over de precieze samenstelling van een Flapjack?

Flapjack op de Zuidpool

Wist je dat de Dorset Flapjacks zelfs op de zuidpool zijn geweest? 100 Jaar na de race tussen Scott en Amundsen om als eerste de geografische zuidpool te bereiken hebben 2 teams deze epische tocht overgedaan. 920 mijl, 76 dagen en 350 Dorset Flapjacks later  hebben beide teams de historische tocht volbracht.